Wednesday, March 19, 2014

Little Garden

Well, Hi! It's nice being here again.
I'm sorry if I broke my promise about the next posting, but this laziness has taken me to a whole new level. Oh and also a lot of tasks waiting for me...... huhuhu.
Okay, for this week and last week review...
I already watching The Raid 2: Berandal and all I can say is HOLY MOTHAFUCKA! The film was super awesome! Make me squealing all the time! If you curious about it, please just shut up and watch it at 28 March. (it's like 9 days to go!)

Ah, btw do you guys remember the thing that I joined before? Yes! The one about Marina!
Well, I didn't reach the first place but I won the weekly prize! It's better than nothing, right? I got 500K gift voucher and a beauty package. It is really a good thing! <3

Well, now, let's move to the outfit post, yiss?



this is a candid photo, thank you.

sorry for the dirt on the shoes. ((sigh))




Fashionably Hungry Top: Ninotchka
Skirt: Thrift shop
Flower Outer: Thrift shop
Shoes: Adidas
Eye Ring: Numo Art
Photos by: +Muhammad Harits 
 ((Thank you!))

Well that's all!
merci beaucoup!
~ Restya Mahara ^^


Tuesday, March 11, 2014

Winter Witch

Hi!
Nice to see you guys again! Well, first of all I want to say thank you for everyone that gave me a lovely comments at my last post. Love you all, folks! :D
Well now, what to tell to you...
Ah, a month ago, I ordered a lovely shoes from Up Shoes. So, yesterday the shoes, her name is Ariana White was successfully arrived safely! I'm so in love with this shoes! It's comfortable, not hurting your feet, and of course made me looks taller ((this is the most lovely part)).
Thank you for this beauty lady here, Up Shoes! <3

Oh, and I felt a lot better now. But sometimes I still can't breath properly. ((huft)). Thank you for everyone that wish me to get well soon. 

By the way, this weekend I will go to the ARTE festival. It is in Jakarta which is I must go home to attend that event. ARTE split into four sections, they are art, music, culinary, and film! Do you know anything about The Raid? Well, the sequel, The Raid 2: Berandal will be the opening film of ARTE film festival! How great it is? ((let me squealing right now)) So, I will watch the movie with my fellow friends from MovieXplorers later. ((this is really make me feels excited))

Well, I think that's all for this weekend story. Have you plan anything yet for this weekend? Tell me about it at the comment section below! :)



me wearing Ariana White








isn't she gorgeous?


Hat: N.y. L.a
Lily shirt: thrift shop
Fury Sweater: Retail Therapy
Long skirt: Mom's
Bag: also Mom's
Shoes: Up Shoes
Eye Ring: Numo Art
Photos by: Muhammad Harits ((thank you! <3))

Well, see you around! Btw, tomorrow (maybe) I will bring you guys my next posting! Wait for it!

Ciao!
~ Restya Mahara



Thursday, March 6, 2014

Another Vintage

Well hi! It's March already, eh? It's funny how the time goes soooo so fast I didn't even notice it. Well, how are you doing? Me not doing so well. I'm sick. It's flu by the way and I can't BREATH normally. My nose feel weird and sometimes I even breathing using my mouth. :(

I guess I'll spend (and must) this weekend resting and doing nothing except watching some movies using laptop with Harits or maybe anything else. I can't figure it yet.

Ah, and I think because in this semester I will be not as busy as last semester, I will taking Aikido class again. Do you know anything about Aikido? Well, Aikido is a form of martial arts that... the aim was not for fight. It is for defense yourself. I suggest you to googling that I'm sure you'll find a lot of Aikido demo. The famous actor who can do Aikido is Steven Seagal. Know anything about him? He's like super big guy who can turn into wind and suddenly attack you. That's, according to his movies.

Oh, and last Wednesday my friend asked me to be one of the models in online magazine for one of the fashion's coverage. The theme is Animal Print. I haven't got the photo so maybe later I will upload it in the next post. So wait for it. :p

Well I think that's all my short story about the beginning of March. Shall we go to the outfit post then? :>










Hat: N.y.L.a
Blazer: Unbranded
Skirt: Mom's
Bag: also Mom's
Socks: Dad's
Shoe: Wondershoe
Ring: Greedysassy
Photos by: Muhammad Harits (thank you, dear!)

Well, that's all!
Thank you folks!
~ Restya Mahara
ciao




Saturday, March 1, 2014

Marina 24h Beauty Challenge X Journalist Life

everyday is an outfit day! how can we looks good all the time? how to protect our skin?

Semua perempuan pasti menginginkan kulit yang cantik bukan? Kulit yang lembut, bercahaya, tidak kusam, dan tentunya sehat. Tapi, ada berbagai faktor yang membuat kulit kita tidak mampu menjaga kesehatan dan kelembabannya. Akibatnya, bisa saja kulit menjadi kering, kasar, dan gelap. Pasti rasanya kesal kalau sudah seperti itu kan?

Saya sendiri termasuk perempuan yang cukup memerhatikan penampilan. Tapi sayangnya, jarang sekali punya waktu untuk sekadar meluangkan waktu untuk merawat kulit tubuh. Padahal, kulit yang sehat itu penting. Apalagi tuntutan tugas-tugas dari prodi jurnalistik (tempat berkuliah) yang memaksa harus siap sedia turun ke lapangan ketika diharuskan.

Kalian tahu tugas-tugas seorang jurnalis seperti apa? Jadi, terjun ke lapangan itu hampir tidak mengenal waktu sama sekali! Beberapa hari yang lalu, saya baru saja menyelesaikan tugas pergi ke Cikapundung, suatu daerah di Bandung, untuk melihat secara langsung bagaimana cara pendistribusian surat kabar dan majalah dari penerbit ke agennya. Tugas menuntut saya harus ada di lapangan jam 3 subuh!

Bukan hanya pagi, tapi jika tugas menuntut harus pergi liputan di siang hari yang terik dan panas, mau tidak mau saya harus menjalankannya. Misalnya saja saat sedang melakukan peliputan untuk penulisan berita dengan tema kaderisasi partai politik. Selama getting (proses peliputan berita) saya harus berkeliling kota Bandung untuk mendatangi kantor-kantor Parpol untuk mewawancarai para calon-calon legislatif, pergi ke KPU daerah, lalu mencari-cari di mana alamat kantor Bawaslu hanya untuk menemukan bahwa kantornya sedang tutup (huft). Setelah selesai, saya harus kembali ke kantor untuk menyusun berita untuk kemudian langsung ditulis dan ditaruh di meja redaktur. Wuih, kebayang nggak gimana lelahnya?

Harus berkeliaran di terik matahari entunya membuat jengkel karena saya tidak suka panas. Seringkali panas matahari yang terik membuat kulit menjadi kasar, kusam, dan menjadi gelap. Membuat tidak percaya diri ketika harus berhadapan dengan banyak orang, terutama ketika berhadapan dengan narasumber untuk melakukan wawancara. Tentunya, agar dianggap sebagai wartawan yang kredibel, saya harus tampil sebaik mungkin. Tapi bagaimana caranya bisa tampil baik ketika kulit tidak sehat?


Sekarang, saya tahu jawabannya. Yak! Marina!

Bagaimana cara Marina Natural membuatmu siap menghadapi tantangan untuk kulit cantik 24 jam?

Jawabannya mudah sekali! Marina bisa membantu menciptakan kulit yang indah karena Marina Hand & Body Lotion Natural diformulasikan dari kandungan bahan alami yang menutrisi kulit. Dengan formula khusus 24h Moisturizing yang menutrisi dan menjaga kelembaban alami kulit hingga lapisan terdalam + selama 24 jam! Wow! (tapi ini semua dengan pemakaian yang teratur ya, demi kulit cantik kamu dan saya!)

Jadi, sebelum pergi getting, kuliah, dan melakukan aktifitas yang harus dilakukan di luar ruangan, Marina wajib melapisi kulit terlebih dahulu, supaya kulit tetap terjaga kesehatan dan keindahannya. Untuk varian favorit, saya memilih Marina Natural 24h Protects & Cares! Kenapa? Karena selain mengandung Natural Protection Complex dari buah Apel yang dikenal sebagai sumber Antioxidant, varian ini juga dilengkapi Sunscreen yang membantu melindungi kulit dari paparan sinar matahari. Sangat cocok sekali bukan dengan kulit-kulit jurnalis-jurnalis seperti saya ini? Hehehe...




 Oh iya, selain varian favorit saya tersebut, ada juga beberapa pilihan varian lain untuk kalian yang memang mempunyai kebutuhan perlindungan dan perawatan kulit yang berbeda dari saya. Diantaranya:

- Marina Natural 24h Rich Moisturizing


 Beraktivitas di dalam dan luar ruangan tanpa disadari menyebabkan kulit kehilangan kelembaban alaminya. Tapi, dengan Marina Natural Rich Moisturizing Hand & Body Lotion, dengan Natural Moisturizing Complex paduan dari AvocadoOlive, dan Pro Vitamin B5, meresap hingga ke lapisan dalam kulit! Ditambah juga dengan formula khusus 24h Moisturizing yang menutrisi dan menjaga kelembaban alami kulit hingga lapisan terdalam selama 24 jam.

- Marina Natural 24h Nourished & Healthy


Kulitmu tampak kusam dan tidak sehat? Ada solusinya! dengan Marina Natural Nourished & Healthy Hand & Body Lotion dengan Natural Nutrients Complex yang kaya nutrisi dan sangat diperlukan untuk perawatan kulitmu, paduan dari Almond dan Vitamin E dapat membantu kulit tetap sehat.
 
- Marina Natural 24h Smooth & Glow


Tekstur kulit yang kasar tidak bercahaya membuatmu tidak percaya diri? Rawat kulitmu dengan Marina Natural Smooth & Glow Hand & Body Lotion dengan Natural Smooth Complex yang kaya manfaat, paduan dari Pure Honey (Madu Murni) dan Vitamin C untuk membantu memperbaiki tekstur dan tampilan kulit. Diperkaya Pearlescent Essence.

Oh iya, penggunaan Marina Natural ini mudah sekali loh! Setiap hari, setelah mandi, cukup tuang secukupnya di telapak tangan, kemudian oleskan di kedua tangan, kaki, serta badan. Diusahakan untuk pengaplikasian di bagian-bagian yang langsung terkena paparan sinar matahari. Kalau saya sih, kalau mandi pakai, kalau (sialnya) sedang tidak sempat mandi karena terlambat, langsung saja pakai Marina lalu berangkat! :P (maafkan ya)

Marina sendiri kan menjamin perlindungan kulit cantik 24 jam, jadi, setelah pemakaian di pagi hari, selama 24 jam ke depan tidak perlu repot untuk pemakaian ulang, karena Marina masih senantiasa melindungi dan menjaga kelembaban kulit! Oh iya, usahakan pemakaiannya rutin ya, biar kulit cantik kita (kamu dan saya) tidak menangis karena kepanasan, kusam serta kering.

Setelah saya pakai Marina, selama getting tidak perlu takut lagi kulit jadi rusak. Selain itu, pemakaiannya mudah dan simpel sekali, sangat cocok untuk orang yang seringkali dikejar-kejar waktu a.k.a deadline seperti saya ini. Intinya, Marina sangat membantu perlindungan kulit saya, tanpa perlu mengeluarkan biaya banyak! Marina harganya terjangkau sekali loh, cocok deh untuk kantung-kantung kering mahasiswa seperti saya. :'>

Jadi, kapan giliran kalian ikut menjadikan Marina sebagai partner untuk melindungi kulit kalian?
Jangan tunggu kulit cantikmu keburu rusak ya! ;D

Ah, iya! Tentunya postingan tentang style hari ini janga lupa, yes? Berikut yaaah :p


jadi jurnalis yang selalu turun ke lapangan bukan berarti mengabaikan penampilan, kan? :)




selfie #1

selfie #2



{How I start the day with Marina}


Tulisan ini diikutsertakan untuk Marina Natural Beauty Blogger Competition 24h Beauty Challenge!

join this competition too!


Oh, dan terima kasih untuk Muhammad Harits yang sudah membantu sesi-sesi fotonya! <3

Thursday, February 20, 2014

Celebration, Welcome to the Family!

Bonjour!

Well it's only a week after I started to go to the campus again, and there's already a lot of tasks waiting for me to do. I moved to a new class now, so it's different people whom I work with in the class, but it doesn't matter though. I know all of them because we kinda like a family. We're student at journalism departement, so yeah, we're family.

On monday, there's little celebration that held for us, the newcomer in journalism departement and it was fun! We taking photos together and even playing with water? Yeah, describe it for yourself, I guess.

But it contains soooo much fun! I'm glad that I joined journalism departement because I felt that this is exactly where I belong. A place when you can be whatever you wanted to be--or to look like.


me and harits

(left to right) Andi - Azka - Moi

well, there's too much people in this picture

we got the culprit who throw the water!

a nice sort of lunch together

It looks fun, right? Hehe...
Ah, btw, enough with the celebration thing. Shall we move to the outfit post? :D


 






I lost one of the bow so I'm just being creative, I think.



Shirt: mom's
Sweater: Gogilrl Merchandise
Skirt: mom's
well, also the bag
hat: LM for HM
shoes: Wondershoe
ring: greedysassy

Ah, all the credits of the photos in here goes to Harits. Thank you! (btw you may see him on the first photo above)

Well, I think that's all!
Much love from me,
~ Restya Mahara ^^